İktisadi ve İdari Bilimler

UKÜ’lü Uluslararası İlişkiler öğrencisinden önemli başarı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Uluslararası İlişkiler yüksek lisans öğrencisi Aya Hussein Elfadil İstanbul Windsor Otel ve Kongre Merkezi'nde geleceğin genç diplomat adaylarına yönelik olarak düzenlenen ‘En İyi Diplomatlar Uluslararası Konferansı’nda iki ödül birden kazandı.

New York merkezli olan ve aralarında İstanbul, Dubai, Bangkok, Kuala Lumpur ve Şarm El-Şeyh'in de bulunduğu beş farklı şehirde diplomatik simülasyonlar ve yıllık konferanslar düzenleyen Best Diplomats isimli kuruluş tarafından organize edilen konferansın temel hedefi geleceğin diplomatlarını yetiştirmek için liderlik, politika oluşturma ve diplomasi gibi gerekli becerileri diplomat adaylarına sağlamaktır. 

Best Diplomats kuruluşu tarafından düzenlenen bu konferanslarda küresel sorunlar ele alınarak lider adayı genç katılımcılar tarafından irdeleniyor. Bu yıl Türkiye’de gerçekleştirilen konferansta ‘Küresel Silah Ticaretinin Düzenlenmesi’ konusunun ele alındığı belirtilirken, katılımcılardan Silah Ticareti Anlaşması kapsamındaki konuları incelemeleri ve bir çözüm önerisi sunmaları talep edildi. 

Konferansın ilk gününde Türkiye, ABD, Azerbaycan, Sudan, Angola, Sierra Leone, Karadağ ve Trinidad'dan akademisyenler, büyükelçiler ve diplomatlar, katılımcılara rehberlik ederek ‘diplomasi ve müzakereler’ konulu konuşma ve sunumlar gerçekleştirdiler. 

UKÜ Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sertaç Sonan, farklı yaş ve milletlerden 210 katılımcının yer aldığı konferansta, Uluslararası İlişkiler yüksek lisans öğrencisi Aya Hussein Elfadil’in en iyi diplomatik metni yazdığı için “En İyi Diplomatik Açıklama” ve müzakere oturumlarına liderlik ettiği için de “Üstün Diplomat” ödüllerini kazandığı bilgisini paylaşırken, öğrencilerinin böylesi bir sonuç elde etmesinden duyduğu mutluluğu ifade etti.