Genel

UKÜ’lü öğrenciler Yeşilırmak çilek bahçelerinde enerji topladılar

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Uluslararası Merkez tarafından Yeşilırmak’ta yer alan çilek bahçelerine gezi düzenlendi.

UKÜ Uluslararası Merkez Sorumlusu Abdollah Mobaraki üniversitede eğitim-öğretim gören yabancı öğrencileri bir araya getirmek ve eğitim aldıkları ülkeyi daha iyi tanımalarını sağlamak amacıyla böylesi bir gezi düzenlediklerini kaydetti.

Üniversite bünyesinde farklı ülkelerden gelen yabancı öğrencilerin ağırlıklı sayıda olduğuna dikkat çeken Mobaraki, “UKÜ Uluslararası Merkez aracılığı ile yabancı öğrencilerimizi bir araya getirmeye çalışıyoruz. Düzenli olarak organize ettiğimiz etkinliklerle öğrencilerimiz hem sosyalleşiyor hem de ülkenin coğrafi güzelliklerini, kültürünü, tarihini öğrenme şansı elde ediyorlar” ifadesini kullandı.

Abdollah Mobaraki Yeşilırmak çilek bahçelerine düzenlenen geziye 250’den fazla öğrencinin katılım gösterdiğini söyleyerek, “Öğrencilerimiz çilek bahçelerine düzenlediğimiz geziyi çok beğendiler ve yenilerini düzenlememiz için yoğun talepte bulundular” şekelinde konuştu.

Öğrencilerin ders, proje ve sınavları nedeniyle kapalı alanlarda yoğun bir tempo içerisinde sıkıştıklarını dile getiren Mobaraki, havaların ısınması ile birlikte düzenledikleri etkinliklerde açık alanlarda geçirilen zamanın onları mutlu ve motive ettiğini de sözlerine ekledi.

Abdollah Mobaraki gezi kapsamında öğrencilerin sadece çilek tarlalarını ziyaret etmediklerini, ayrıca Yeşilırmak bölgesinin doğal ve tarihi güzelliklerini fotoğrafladıklarını, yanlarında getirdikleri müzik aletleri ile yol boyunca kendi kültürel şarkılarını çalıp söylediklerini de dile getirdi.