Kampüs

UKÜ’lü Kitapseverler Sosyal Medya Üzerinden Kitap Okuma Etkinliği Gerçekleştirdi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) 56. Kütüphane Haftası, Kütüphane Müdürlüğü ve Kütüphane Kulübü tarafından düzenlenen “Geleneksel Kitapla Buluşma Vakti” adlı etkinlikle kutlandı. 

CIU News Full Width Default Image

Her yıl Lefkoşa, Büyük Han’da düzenlenerek kutlanan “11. Geleneksel Kitapla Buluşma Vakti” adlı etkinliği bu yıl sosyal medya üzerinden gerçekleşti. Üniversite’nin öğrencileri ile akademik ve idari çalışanlarının yanı sıra pek çok UKÜ mezunu ve kitapseverler de kitap okuma etkinliğinde buluştu.

UKÜ Kütüphane Müdürü Gülten Sala Lay, kitap okuma etkinliğinde kitapların nostaljik tadını yaşatmak istediklerini belirterek, “Etkinliğimize 7’den 77’ye birçok yaş gurubundan kitapsever katıldı” dedi.

KKTC ve Türkiye’nin yanı sıra Kanada, İngiltere, Türkmenistan, Nijerya, İskoçya, Çin, Pakistan ve Amerika'dan kitap severlerin etkinliğe katıldığına dikkat çeken Lay, “İçinde bulunduğumuz süreçte yapılacak en keyifli, en öğretici şey okumak, sosyal medya üzerinden düzenlenen bu etkinlikle kitap okuma ve hediye etme alışkanlığının yeniden canlandırılmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Lay, okuma etkinliğinde her yıl renkli görüntüler yaşandığını söyleyerek, amaçlarının kitap okumanın bilgi edinme yolunda en önemli köprü olduğunu hatırlatmak olduğunu ifade etti.

Kütüphane Kulübü Başkanı Emanuel Adewusi ise kitaplara verilen önemi arttırmak amacıyla düzenlenen etkinlikte okumanın önemini, özellikle de genç nesile hatırlatmak ve bu konuda onları bilinçlendirmek için etkinliği gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Etkinliğe katılan İngilizce Öğretmenliği üçüncü sınıf öğrencisi Kübra Nane, bu sene her yıl düzenlediğimiz kitap okuma etkinliğini farklı bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Evlerimizde stresli olduğumuz bu günlerde içimizi ısıtacak çok güzel bir etkinlik oldu. Bu sayede hayatımızda ilk defa bütün aile kitap okuyup güzel vakit geçirdik. Ayrıca etkinliğimiz sayesinde farkındalık oluşturmuş olduk ve sadece okulumuzda değil Türkiye’nin pekçok ilinde ve farklı ülkelerde birlikte okuduk. Fotoğraflarımızı sosyal medyada paylaşarak içinde bulunduğumuz durumun hiçbir şeye engel olmadığını anlattık” dedi.