Kampüs

UKÜ’den Ücretsiz COVID-19 Psikolojik İlk Yardım Hattı Hizmeti

Koronavirüs salgını nedeniyle toplumumuzun pek çok farklı sebeple psikolojik desteğe ihtiyaç duyabileceği fikri ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Psikoloji Bölümü Öğretim Üyeleri ve Klinik Psikoloji yüksek lisans öğrencileri tarafından bir psikolojik destek grubu oluşturuldu.

CIU News Full Width Default Image

COVID-19 Psikolojik İlk Yardım Hattı (COVID-PİYH) olarak adlandırılan proje Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi bünyesinde 20 Nisan 2020 tarihinden itibaren aktif olarak hizmet vermeye başlayacak.

UKÜ Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Manolya Çalışır, “Psikolojik İlk Yardım” hattına haftanın her günü 10:00-22:00 saatleri arasında 0548 858 96 30 ve 0548 858 9638 telefon numaraları ve psikolojihotline@ciu.edu.tr e-posta adresi üzerinden ulaşılabileceğini belirterek, hizmet için herhangi bir ücret talep edilmediğinin ve tüm çalışmaların gizlilik prensibi ve uzmanlık bilgisiyle yürütüldüğünün altını çizdi.

Söz konusu hizmetten her kesimin yararlanabileceğini aktaran UKÜ Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nihan Tezer Yörük, özellikle COVID-19 ile mücadelede yer alan tüm gruplar ve doğrudan temas olasılığı yüksek grupta çalışmaya devam eden sağlık çalışanları, belediye görevlileri, emniyet görevlileri, kriz sürecini yöneten yöneticiler ve yakınlarının psikososyal danışmanlık ve destek alabileceklerini kaydetti.

UKÜ Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muazzez Merve Avcıoğlu ise  açıklamasında, “COVID-19  nedeniyle hayatını kaybeden kişilerin yakınları, COVID-19’a bağlı tedavi alanlar veya tedavisini tamamlayanlar ve yakınları, karantina sürecini geçiren kişiler ve yakınları, salgın nedeniyle psikolojik sağlığı için danışma ve destek ihtiyacı içerisinde olan tüm vatandaşlar da bizlerden danışmanlık ve destek alabilirler.” şeklinde konuştu.