İletişim

UKÜ Sürdürülebilirlik Temalı Fotoğraf Yarışması Sonuçları Açıklandı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü tarafından düzenlenen "En Değerli Varlığımız Su: Sürdürülebilirlik" başlıklı fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı.  Jüri üyelerinin gerçekleştirdiği değerlendirmeler sonucunda birinciliğe Dorsa Akbarpour, ikinciliğe Mobina Aminroaya ve üçüncülüğe ise Oğuz Bayıl layık görüldü.  

“En Değerli Varlığımız Su: Sürdürülebilirlik” isimli fotoğraf yarışmasının açılışında söz alan UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri günümüzün en önemli konularından olan su ve sürdürülebilirlik konusunda böylesi önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bizler için çevreye duyarlı öğrenciler yetiştirmek çok değerli” dedi. Yarışmada sadece dereceye giren öğrencileri değil, emek verip, katkı koyan tüm öğrencileri de kutlayan Nadiri, bu yöndeki organizasyonların ileriki yıllarda uluslararası olarak düzenlenmesi temennisinde bulundu.    

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aytekin İşman, Fakülte olarak bu yıl sürdürülebilirlik çerçevesinde suya dikkat çektiklerini belirterek, “Geçen yıl düzenlediğimiz poster sergisinde de kampüsümüzdeki sürdürülebilirlik bağlamında çalışmalara yer vermiştik” ifadesini kullandı. İletişim Fakültesi olarak öğrencilerin sadece akademik gelişimlerine odaklanmadıklarını da anımsatan İşman, “Öğrencilerimizin sürdürülebilirlik vizyonuna sahip olmaları için çeşitli etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz” bilgisini paylaştı.

UKÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bahar Taşeli de ödüle layık görülen ve sergilenmeye değer bulunan her bir fotoğrafın, öğrencilerin perspektifinden suyun yaşamımızdaki önemini yansıttığını ve konuyla ilgili farkındalığın artmasına katkı sağladığını ifade etti. 

Açılış konuşmaları sonrasında yarışmaya katılarak suyun önemi ve sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmak isteyen 150 fotoğraf arasında yapılan ön eleme sonucunda jüri üyeleri tarafından seçilen 33 fotoğrafın yer aldığı serginin açılışı yapıldı. 

Yarışmanın ana jüri üyeleri ise şöyle sıralanıyor: Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melih Zafer Arıcan, Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür, Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yetin Arslan, UKÜ Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gürkan Gökaşan, UKÜ İletişim Fakültesi Koordinatörü Dr. Engin Aluç, Fotoğraf Sanatçısı Yrd. Doç. Dr. İsmail Gökçe, Fotoğraf Sanatçısı Hasan Bağlar, Fotoğraf Sanatçısı Buket Özatay.