Genel

UKÜ mezunları dünyanın dört bir yanında görev alıyorlar

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu 2022 yılı mezunu Rugiatu Kamara, Batı Afrika ülkesi Gambia Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı bünyesinde Paramedik olarak göreve başladı. 
UKÜ’lü mezunlar aldıkları yetkin eğitimleri nedeniyle gerek KKTC ve Türkiye’de gerekse de diğer ülkelerde tercih edilmeye devam ediliyorlar. UKÜ’de 2015-2016 Akademik Yılı güz döneminde eğitim-öğretime açılan İlk ve Acil Yardım (Paramedik) Programı bugüne kadar toplamda 400’ü aşkın mezun verdi. 
Programda; profesyonel sağlık çalışanları yetiştirilirken, hayat kurtarıcı müdahalelerin yanı sıra arama-kurtarma ve afetlerde sağlık hizmetleri gibi özel eğitimler de veriliyor. UKÜ İlk ve Acil Yardım Programı aynı zamanda birçok kuruluş ve ülke ile de ortak etkinlikler organize ederek, öğrencilerini mezuniyet sonrasına hazırlıyor. 
UKÜ’ye ilk kayıt yaptırdığı zaman farklı bir meslek tercihi bulunduğunu aktaran Kamara, “Ama eğitime başladığımda gerek pratik eğitimlerim gerekse de stajlar sonrası mesleğimi sevmeye başladım” dedi. 
Kamara, müfredat kapsamında uygulanan stajların çok faydası olduğunu dile getirerek, “Okulumuz bize eğitim ve öğrencilik anlamında her türlü imkânı sağladı” bilgisini paylaştı. 
Gambia’da trafik kazası ya da yangın gibi acil durumlara sağlık alanında müdahale ettiklerini belirten Kamara, bazen hastaların başka hastanelere nakillerini de bizler yapıyoruz” şeklinde konuştu. 
Kamara, Sağlık bakanlığı bünyesinde çalışmaya başladığı zamandan bu yana hiç zorlanmadığını belirterek, “Kullandığımız birkaç tıbbi cihaz farklılığı dışında herhangi bir farklılık ile karşılaşmadım” ifadesini kullandı.