Uygulamalı Bilimler

UKÜ, Karpaz Meslek Lisesi öğrencilerini ağırladı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Saç Bakım ve Güzellik Hizmetleri Programı tarafından Karpaz Meslek Lisesi’nden gelen öğrencilere bölümün tanıtımı ve Dermapen uygulama eğitim semineri yapıldı.

UKÜ Saç Bakım ve Güzellik Hizmetleri Programı Bölüm Başkanı Dr. Vali Gjinali,  lise öğrencilerine bölüm dersleri hakkında bilgi vererek, öğrencilerin talepleri üzerine sahne saç ve makyaj teknikleri hakkında açıklamalarda bulundu. 

Gjinali, lise eğitimi alan öğrencilerin her yıl okulu ve bölümü tanımak amaçlı talepleri bulunduğunu dile getirerek, “Öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda özellikle saç kesimleri, özel efekt makyajları, topuz yapımı, örgü, tırnak süsleme ve jel tırnak yapımı üzerine eğitim istekleri oluyor. Biz de onlara bu alanlarda uygulama fırsatı veriyoruz” dedi. 

UKÜ Saç Bakımı ve Güzelik Hizmetleri Programı Öğretim Görevlisi Fatma Öksüz ise söz konusu tanıtımda öğrencilere mikro iğneleme sistemleri hakkında cilt bakımında kullanılan işlemi anlattı. 
Öksüz, mikro iğneleme sisteminde belirli teknikler bulunduğunu da işaret ederek, bu tekniklerde okulun atölyesinde bulunan dermapen cihazını kulandıklarını da dile getirdi. 

Dermapen cihazının temel amacının ciltte bulunan elastik kolojen liflerine destek sağlamak olduğunu aktaran Öksüz, bu sayede hücrelerin yenilendiğini ayrıca kırışıklık tedavilerinde ve leke tedavilerinde de kullanıldığı ifade etti. 
Öksüz, lise öğrencilerinin söz konusu uygulamayı kendi okullarında uygulama şansları olmadığını anımsatarak, öğrencilerin bu uygulamayı önlisans eğitimleri sırasında görebilme şansı yakalayacaklarını vurguladı.