Eczacılık

UKÜ Eczacılık Fakültesi öğrencileri “Beyaz Önlük”lerini giydiler

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eczacılık Fakültesi öğrencileri, düzenlenen etkinlikte eczacılığa ilk adımı atarak beyaz önlüklerini giydiler.

UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri törende, sağlık hizmetlerine olan talebin arttığını belirterek, sağlık programlarının önemli bir kariyer alanı olarak önem kazandığını kaydetti. UKÜ’nün sağlık eğitimi alanına yapmış olduğu yatırımlar hakında da bilgi veren Nadiri, üniversitenin bu açıdan coğrafyanın önemli sağlık eğitimi merkezlerinden biri haline geldiğini söyledi. Nadiri, Eczacılık Fakültelerinin M.Pharm ve Pharm.D programlarının Almanya'nın dolayısı ile Avrupa’nın en prestijli akreditasyon kuruluşlarından AHPGS tarafından akredite edildiğini de anımsatarak, “Programlarımız Kıbrıs'ta AHPGS tarafından akredite edilen tek programdır” dedi. 

UKÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aslan da beyaz önlük giyme töreninin eczacı olma yolunda ilk adımı temsil etmesi dolayısıyla önem arz ettiğini belirtti. Eczacılık eğitiminin önemine dikkat çeken Aslan, “Fakültemiz, alanında uzman öğretim kadrosu, smülasyon programları ve son teknolojik araçlarla desteklenen güncel eğitim müfredatı ile dünyanın birçok ülkesinden gelen siz öğrencilerimize en iyi eğitimi vermeye devam ediyor” dedi. Aslan, UKÜ Eczacılık Fakültesi’nin sahip olduğu akreditasyon ve işbirlikleri hakkında da konuşarak, “Fakültemiz, İtalya'nın Roma Tor Vergata Üniversitesi ile çift diploma anlaşması imzalamıştır” bilgisini paylaştı.

KÜ Eczacılık Fakültesi’nin Dünyanın en önemli Eczacılık organizasyonu olan Uluslararası Eczacılık Federasyonu (FIP) üyeliğine de bu yıl kabul edildiğini aktaran Aslan, Fakültenin dünyadaki saygınlığını giderek artırmaya devam ettiğini belirtti.

Törende konuşan KKTC Eczacılar Birliği Disiplin Kurulu As Başkanı Duygu Adahan Kuran ise eczacılığın insan ve toplum sağlığını iyileştirmeyi amaç edinen, insanlık tarihi boyunca varlığını ve işlevselliğini koruyan, toplumların yaşamında önemini hiç yitirmeyen bir meslek olduğunu aktararak, “Eczacılar olarak bizler, insanların daha iyi bir hayata sahip olmaları için canla başla hizmet eden, hastaların ulaşabileceği en yakın sağlık danışmanlarıyız” dedi. Eczacılar Birliği’nin 1959 yılında kurulan ve şu anda 433 üyesi olan bir Birlik olduğunu aktaran Kuran, “Ülkemizde 354 eczane ile eczacılarımız mesleğimizin gerektirdiği etik değerlerle hastalarımıza şifa dağıtmaktalar” ifadesini kullandı. 

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık  Dairesi Müdürü Serap Konde de meslekte sahip olduğu tecrübelerle öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, “Hayatın iniş çıkışlarla ve yokuşlarla dolu olacağının farkında olmalısınız. Onlardan kaçmamalısınız. Zorlukları kucaklayın ve bu zorlukların yaşam yolculuğunuza değer kattığını unutmayın” dedi. Bazı öğrencilerin eczacılık sektöründe çalışacağını bazılarının ise üniversitede kariyer yolculuğuna devam edeceğini dile getiren Konde, “Kalbinizin sesini dinleyerek yolunuzu öyle seçebilirsiniz. Daima geleceğe bakın. En önemlisi kendinize inanın, aksi takdirde hiçbir şey başaramazsınız” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından, öğrencilere beyaz önlüklerinin fakülte akademisyenleri tarafından giydirilmesi ile tören sona erdi.