Güzel Sanatlar

UKÜ 7. Tasarım Festivali başlıyor

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (GSTMF) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tasarım Festivali’nin bu yıl 7’incisi 3-4-5 Mayıs tarihlerinde gerçekleştiriliyor.   

GSTMF Dekanı Prof. Dr. Cemil Atakara üç gün sürecek festival kapsamında çeşitli sergilere ve atölyelere ev sahipliği yapacaklarını belirterek, bunlar yanı sıra ziyaretçilerin duyularını harekete geçirecek, canlı ve renkli ortamlara kendilerini kaptırabilecekleri bir dizi etkileşimli enstalasyonların da yer alacağını bildirdi. 

Tasarım festivallerinin tasarımcıların, sanatçıların ve yenilikçilerin yetenekleri ile fikirlerini sergileyebilecekleri yaratıcı alanlar sağladıklarını anımsatan Atakara, “Bu yıl 7’incisini düzenleyeceğimiz "Renkli Zihin" temasına odaklanan festival, tasarımın ve rengin ruh halini, duyguyu ve yaratıcılığı nasıl etkileyebileceğini gösterecek” bilgisini paylaştı. 

Atakara, festival boyunca ziyaretçileri rengin gücü konusunda eğitmek ve onlara ilham vermek için tasarlanmış çeşitli atölye çalışmaları, söyleşiler ve etkinlikler düzenleyeceklerini de vurgulayarak, “Bunlar, renk psikolojisi, renk teorisi üzerine seminerler ve rengi tasarım projelerine dahil etmeye yönelik teknikleri araştıran pratik atölye çalışmaları olacak” şeklinde konuştu. 

Renkli Zihin Tasarım Festivali’nin, ziyaretçilere rengin ruh hali, duygular ve yaratıcılık üzerindeki etkisini keşfetmeleri için benzersiz ve sürükleyici bir deneyim sunacağını da ekleyen Atakara, “Etkileşimli enstalasyonları ve atölye çalışmaları aracılığıyla festival, tasarım ve rengin kesişimini kutlayarak, ziyaretçilere kendi yaşamlarında ve tasarım projelerinde rengin gücünü kucaklamaları için ilham verecek” ifadesini kullandı.