Miscellaneous

UKÜ ile Lefke Belediyesi Arasında İş Birliği Protokolü

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ile Lefke Belediyesi arasında eğitim, kültür, tarih ve sosyal sorumluluk alanlarında ortak projeleri kapsayan bir iş birliği protokolü imzalandı. 

Protokol töreni, UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erbuğ Çelebi, Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Ahmet Adalıer, İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Dilan Çiftçi ve Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya’nın katılımlarıyla gerçekleşti.

UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, üniversiteler ile yerel yönetimler arasında kurulacak eğitim, araştırma, sosyal sorumluluk, kültür, sanat ve spor alanlarındaki iş birliklerinin önemine dikkat çekerek, bu protokolün ilk adımının Lefke Kent Belleği Projesi olduğunu belirtti. Nadiri, UKÜ’nün yürüttüğü projelerin, üniversitenin Times Higher Education sıralamasında 601–800 bandında yer almasına katkı sağladığını ifade ederek, mevcut projelerin yeni girişimlerle ivme kazanarak devam edeceğini söyledi.

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ise protokol kapsamında bölge ihtiyaçlarına yönelik geliştirilecek projelere duyduğu heyecanı dile getirerek, bu iş birliğinin uzun vadeli ve sürdürülebilir olacağına inandığını belirtti.
Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erbuğ Çelebi, Lefke Kent Belleği Projesi kapsamında bölgenin tarihi ve kültürel mirasını görünür kılmak adına her türlü akademik ve kurumsal iş birliğine açık olduklarını vurguladı.

UKÜ Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Ahmet Adalıer, üniversitenin topluma katkı sağlayan tüm projelerine Mütevelli Heyeti olarak destek verdiklerini ifade etti.

Kent Belleği Projesi yürütücüsü ve UKÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili Dilan Çiftçi, Lefke bölgesindeki Kent Belleği Projesi çalışmalarının başladığını belirtirken, hızla devam eden ön hazırlıklar sonucunda ortaya çıkacak ürünlerin yalnızca kent belleği açısından değil, toplumsal bellek açısından da önemli birer arşiv niteliği taşıyacağını vurguladı. Çiftçi, “Kentler, toplumları ve onların mekana yansıyan yüzlerini ortaya koyan en önemli mekansal hafıza merkezlerini oluşturmaktadır” ifadelerine yer verdi. Kent Belleği Projesi’nin, kentin yaşayan tarihini kayıt altına alarak nesiller arası aktarımını sağlamak üzere yapılan röportajlardan oluştuğunu dile getirdi. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri arasında bulunan 11. hedef kapsamında kültürel açıdan ilham verici ürünler ortaya koymayı sürdüreceklerini ifade etti.